Thursday, August 25, 2011

Nak Melawa Jugakla.. :)

Hey there.. assalammualaikum.. apo kabor? :) lagi beberapa hari aje kita nak raya kan.. i suka!! :) baju raya, kuih raya semua siap dah ke cik adik cik kak cik sekalian? bguih ler kalau dah siap.. ngeh3.. *entry bahasa melayu, kepala jam sikit*

sebenarnya kan, nak citer sikit.. atien start pakai tudung darjah 5.. *teruknya* itupon sebab dah promised with my brother, kalau darjah 5 naik balik kelas pertama and jadi pengawas, kena pakai tudung.. *brothers bukan parents tau* so from 11 years old till now, im wearing tudung..

tapi kan ada gak la terdetik perasaan nakal nak free hair macam bebudak len.. tengok diaorang yang rebonding, highlight colour, pakai headband yang comel2, klip2 yang vogue, teringin plak.. tapi biler dah pakai tudung, kengkadang xbiasa plak xpakai.. rasa macam len..

biler kuar rumah pakai tudung.. dalam rumah, mula la pkai headband, klip.. pernah la merasa wat highlight, pas mintak izin mummy.. ngeh3.. pernah la merasa rebonding.. walaupon xdapat nak tunjuk kat orang len, tapi at least kita wat, kita nampak, we feel good.. seronok gak.. tapi pastu xmau la wat..

you know sometime, we just want to try, to feel how its like..pastu xde dah la.. tengok yang lain pakai contact lens, teringin gak.. so merasa la gak.. mula2 dengan colourless pastu amik colour plak.. start pkai biler masok lepas matrik.. zaman sekolah dengan matrik budak berhingus lagi, xtau apa2.. ececeh.. first pakai colour grey, pastu warna biru gelap..

kalau bab tudung, atien xbese pakai yang design2 lelawa macam Ariani ke, Fareeda ke.. lebih suka pakai tudung bawal je.. bukan xde, beli la gak sehelai dua, tapi still dalam plastik.. hahaha.. mummy paksa beli kata "tu kan trend sekarang, pakai la sekali sekala" tapi xbermakna yang pakai tudung vogeu2 tu xlawa, lawa gak.. tapi atien je yang xbiasa pakai.. :)

bertepatan dengan tajuk di atas *pergh skema!* nak melawa juga di hari raya mulia nanti.. atin baru je beli colourless lens tadi.. dah lama xpakai yang colourless.. yang ada sekarang, colour lens warna biru.. tapi xselalu pakai time pi klas, kang kata mencapap sangat kan.. lagipon, biler pakai lens tu, mata rasa macam kering sangat.. sangat xselesa.. xtau la sebab brand dia ke, atau memang jenis dia ke.. yang ni first time beli yang dari korea, yang murah2 tu rm39 something2.. kira sangat serik la nak beli dah.. sanggup beli yang mahal dari mata pedih.. huhu..

so, atien beli la yang colourless supply for 1 year.. giler tamak.. sebenarnya lens tu last for 2 months.. but since both my eyes have different power, so kena pakai len power for different eyes.. satu kotak ada 6 lens, beli 2 kotak sebab 2 different power.. ingat nak beli yang colour sekali untuk pakai raya, tapi dengan 2 kotak different power, budget sudah lari.. huhu..

lagipon baru wat rambut semalam.. pon harga sedap gak.. kalau nak ikotkan kemahuan, memang kempis la wallet.. maka dengan rasionalnya, xjadi beli colour lens.. muhahaha.. cakap pasal rambut, atin potong rambut baru!! hahaha.. i suka nyah! banyak orang cakap sayang sebab rambut atin panjang.. but then siyesly, im a bit buzy for next 2 months, nak bega2 rambut ni sangat la xrajin.. lagipon rambut still akan panjang kan? kan? ngeh3..

potong rambut paras leher, pastu potong rambut depan macam amoi2 selalu wat.. ingat nak layer tapi pak cik stylist tu kata way something new, so ok la.. lagipon atin memang dah biasa salon and pak cik tu, so go on je la.. ngeh3..
*ooh panjangnya entry ni, biler nak habis*

sikit je lagi ye kengkawan.. lepas beli lens, pergi la menyinggah ke kedai aksesori, nak beli headband and klip.. since atin pakai tudung, emmang xdapek ler nak try cekak tu ok ke x.. balik2 umah, try.. alor!! cekak macam besar sikit..bergerak2 pastu jatuh.. leh pakai klips je.. huhu.. it so unbearable!!!!

SO SESAPA NAK CEKAK, SILA PM ATIEN!! CEKAK TU SANGAT BARU!! *xsampai 2 jam pon-huhuuhu* HARGA DIA RM5, ATIEN JUAL HALF-PRICE JE!! warna dia stripe hitam putih, ada riben, tapi xbesar la.. medium size.. veru cute.. :)

thats all for now.. thankz for reading..

till then..

4 comments:

  1. hahaha.. iye.. tetiba malu plak.. muhahaha

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. cik azah, memang kena jual sbb cekak besar, klau simpan xberbaloi.. huhu.. ry ni jln2 ke pd, belah melaka n muar.. xbalik kel, umah xsiap.. hahaha

    ReplyDelete

#4: TRIP TO PARIT BUNTAR-KUANTAN: VACATION CONTINUES!!

Assalammualaikum and Hei folks!!! What a rough week I had to go through last week. Short of staffs, endless patients and what a bet...