Thursday, June 2, 2011

Ada life x?

Haii peeps.. lama benor blog ni xbergerak.. asyik date yang sama je.. semalam yup, i did post a word.. "blackout".. ngeh2.. tetiba perasan xde idea langsung untuk share dengan korang2.. adakah sebab nak exam, kepala jadi kosong? geee.. *slapping my face*

ada orang tanya saya.. "ada life x?" is good question actually.. in fact, one of my guest lecturer today did asked the same question.. okay la.. sejujurnya, saya xde life sangat macam orang lain.. nape eh? bila sem start, kelas akan jadi macam biasa dari isnin sampai jumaat.. dari kul 8 pagi dan habis paling awal kul 4, paling lewat kul 6.. every day for every week for every month for each 8 sems..

kira siang memang xde kemana la selain kelas and kampus.. klau ada gap, kitaorang pi la makan2 dekat2 area berdekatan.. tapi dari pengalaman, even ada gap pon, ada je akan dapat call dari lecturer either for extra class or for paperwork stuff or meeting.. *percayalah saya dah xaktif dah-tapi still kena panggil.. hahaha*

itu kira habis dah siang.. habis kelas, straight balik umah.. pepetang di kawasan bandar ni, xde maknanya nak menyendeng menyemak heavy traffic.. time petang ni la baru nak makan lunch yang kul 1pm td.. dinner xmasok lg.. *patotla aku cekeding je* study tu xla, sebab baru balik, dengan pening2 xlunch, dengan penatnya.. xkan masok dalam otak beku ni.. hard disc shut down.. paling lama leh lepaking depan tv dari balik kelas sampai mahgrib.. udahnya magrib, xkan nak tengok tv or study ak..

pas setel smua, malam, time ni la nak wat assignment yang bertimbun.. xbertangguh pon, tapi sekali masok keje, memang banyak, nak wat lagu mana.. negh3.. time ni gakla nak study.. esok kelas pagi, bangun awal.. meredah traffic lagi.. dan begitula sampai habis sem.. study week kitaorang untuk midsem and final, xtau la orang len, tapi atien memang cover balik, study yang lemau.. klau malam orang kata kuar la jap, lepaking dengan kawan, atien xsuka kuar malam.. nk kuar dengan abg sendiri and girlfriend dia pon malas tahap cipan.. alih2 mintak tapau je makan..

itu citer weekdays.. biler weekends plak, jangan citer.. klau xstay kat subang ni, either balik kuantan, jenguk parents yang keje kat sana, xpon balik kelantan, tengok progress umah yang tengah renovate.. *orang kaya tul mak ayah aku, dad reno umah subang, reno umah kampung plak* slapping my face!!* and kalau xpi mana2, sambung wat nota dengan subjek berlambak2.. *tahniah!!*

pernah la plan nak kuar jalan2 dengan kengkawan, hampeh xjadi.. hahaha.. kengkadang last minute plan.. bese ler.. kena ngan kawan sorang ni yang tengah praktikal, dia keje weekdays, free weekends.. atien plak free weekdays *leh la celah memana gap kosong* xfree weekends.. hahaha.. memang harapan tinggal harapan je la..

orang kata bila cuti sem, cover la balik.. rehat puas2, jalan2, tengok wayang sampai muntah, shopping sampai poket kosong.. pada orang lain boleh la.. pada atien, xde maknanya.. hahaha.. biler cuti sem ni la, kitaorg kena wat attachment.. retail, industrial, hospital..

tapi apa2 pon, memang dah redha dah.. sejak masok matrik, social life/personal life memang dah kurang.. my life only for HIM, family..

even auntie depan umah pon tanya, xkuar rumah ke.. asyik tengok kuar pagi balik petang macam dah keje.. auntie ni dah retired so keje dia pepagi sapu daun kering depan umah, pepetang pon macam tu, tu yang bertembung selalu.. geee..

kira tema dia, life tu ada tapi kurang, xmampu nak wat macam orang lain.. leh hang out, celebrate birthday, watch movie, etc.. tapi apa2 pon, enjoy je life university ni.. despite a lot of ups and down through this 3 years and next one year a head..

till then..

p/s: ambik ko, punya la panjang entry aku.. sila jangan muntah!! mekasih!!
p/s 2: read if u like, leaved if u dont..

2 comments:

  1. sama juga..haiz...mmg bidang helath sc xdpt nk rehat! sabar je

    ReplyDelete
  2. true2.. need a determination and perseverance.. not because a high salary and glamor.. ngeh2

    ReplyDelete

#6: WEDDING--MUSEUM--CAKES!!

Assalammualaikum and Hello people!! Its Audit Akreditasi week guys!! Yes, its tiring. And public holiday on Sunday for 3 weeks in...